A mi sikersztorink

 

A munkaerőpiac az üzleti élethez hasonlóan folyamatosan változik, átalakul. Különösen igaz ez az elmúlt évtizedre. Már közel sincsenek a vállalatok abban a kényelmes helyzetben, hogy könnyedén keressenek, válogassanak a munkaerőpiacon. Különösen igaz ez az IT iparágra, ahol nagy munkerőpiaci mozgás mutatható ki. A vállalatok sokkal több energiát fordítanak a szakemberek “elhódítására”, majd megtartására is. Nem egyszerű azonban a megfelelően képzett, a vállalati célokkal azonosulni tudó és az adott csapatba beilleszkedni képes alkalmazott megtalálása. Számtalan technológiai eszköz segíti manapság a kapcsolatteremtést, szűrést, azonban ezek nem megfelelő használata abszolút nem nevezhető hatékonynak.

A SwiconGroup felismerte, hogy a gyorsan változó piaci környezetben kulcsfontosságú a vállalaton belül dolgozó emberi erőforrás szakmaisága, elkötelezettsége és integrációja. Igyekszünk ügyfeleink számára könnyebbé tenni a toborzás, kiválasztás folyamatát, hogy a lehető leggyorsabban találhassák meg a feladatra legmegfelelőbb szakembert.

5650043191_d54f9d0186_b

Overview

A Swicon abszolút nyitott hozzáállással törekszik partnerei legextrémebb kéréseinek megvalósítására. A legnehezebbnek tűnő feladatokat is professzionálisan kezeli, a leghatékonyabb módon. Fejlesztéssel foglalkozó partnerünk elnyert egy komoly megbízást, amelyhez junior és senior JAVA fejlesztőkből, project managerekből és tesztelőkből álló csapatra volt szüksége rövid határidőn belül.

 

Challenge

Manapság az IT-s pozíciókat nem egyszerű betölteni, nem csak magyarországi, Uniós szinten is hiány mutatkozik képzett szakemberekből. Külön kihívást jelentett, hogy az informatikában a JAVA területtel foglalkozó kollegák különösen lekötöttek, nehezen elérhetők és nehezen váltanak munkahelyet. A kiválasztási folyamatnak gyorsnak és hatékonynak kell lennie. Mindezt egy nyári időszakban, amikor a munkaerőpiacon általános pangás mutatható ki.

 

Solution

A Swicon innovatív, több platformon futó keresési technikáival felkutatott több jelöltet, elvégezte a research és az előszűréshez szükséges feladatokat. Mindössze 2 hét alatt meg is állapodott velük a munkavégzésről, ami kiemelten gyors felvételiztetési határidőnek számít.

 

Result

A felvételi folyamatok lezárása után elmondhattuk, hogy Június és Augusztus hónap között elhelyeztünk 3 senior és 1 junior JAVA fejlesztőt, 1 project managert és 1 tesztelőt, akik hosszú távon támogatták partnerünk munkáját. Nem csak szakemberekként állták meg a helyüket, csapatként is remekül működtek együtt.

 

“Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból.” – Henry Ford

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!