A technológia segíthet a lusta Netflix-generáción

 

Egy felnőttnek legalább heti két és fél óra közepes vagy egy óra intenzív mozgást kéne végeznie. Ezzel szemben egy uniós felmérés kimutatta, hogy megkérdezettek 60%-a soha vagy csak nagyon ritkán sportol. Ennek pozitív változásában segíthet többek között a munkahelyünk vagy akár a technológia is.

A Google mint úttörő építette fel a munkahelyek új generációját, vagyis, hogy a munka lehet élvezetes, a kikapcsolódás, a feszültség levezetése pedig nagyban segíti a hatékonyság növekedését. A munkahelyi játék, vagy pihenősarkok az egészségünkre is jó hatással lehetnek, megszakítják az ülőmunkát, mozgásra ösztönöznek és szellemi feltöltődést is nyújtanak.

Napjainkban sok cég már közvetlenül is támogatja a testmozgás rendszeresítését a munkavállaló életében. Irodák saját konditermet rendeznek be kollégáik számára, vagy akár anyagi hozzájárulást biztosítanak bizonyos sportlétesítmények használatához. A sportrendezvényeken való közös megjelenés vagy akár a kollégák közös edzés iránti vágyának kialakítása is sokban támogatja a megfelelő életmód kialakítását, ami nyilvánvalóan mindkét fél érdeke.

A technológia fejlődése is fontos szerepet játszik a sportos életmód fenntartásában. Ilyenek például az életmódváltást segítő app-ok, melyek napi, heti és havi céljaink elérésére motiválnak és emlékeztetnek is minket bizonyos időközönként. A teljesített feladatok után nem csak belső megelégedésünk, de virtuális dicséret is járul, mindemellett pontosan nyomon követhetjük fejlődésünket és eredményeinket.

Beautiful young woman training outdoors while using a smartphone to monitor her progress. Caucasian female runner. ** Note: Visible grain at 100%, best at smaller sizes

Rengeteg okos eszköz van, ami hasznos társunk lehet sportolás közben. Lehetnek ezek okoskarkötők, – órák, -telefonok, bármi, ami rögzíti edzés alatti és hosszú távú változásainkat is, akár kilométerről, kalóriáról, pulzusról vagy lépésszámról beszélünk.

Okos technikai barátaink a megfelelő alvásidő betartásában is segítségünkre lehetnek, ami mind a munka, mind a sportolás vonatkozásában fontos tényező. Ezek az alkalmazások figyelik az alvási és mélyalvási fázisokat, a lefekvés és a felkelés időpontját. Arra is képesek, hogy legmegfelelőbb időpontban ébresszenek fel, amikor a felkelés nem egy kínkeserves mindennapi rutinként elevenedik meg.

Az életmódod megváltoztatására a technika nem, csak Te vagy képes! Azonban rengeteg eszköz áll a segítségedre, hogy motivált légy és élvezettel tekints a mozgásra és az egészséges táplálkozásra.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!