Recruiter Spam

 

A recruiterek rémesek! Halljuk egy-egy kollégánktól, barátunktól kávézás közben, miután harmadszorra is felkeresik ugyanazzal a semmitmondó pozícióval. Hogy is lehet tönkre tenni egy egész szakma reputációját? Nézzük csak meg!

A recruiterek tevékenysége és személyisége azért is nagyon fontos, mivel ők az első kapcsolat a jelölt és az adott pozíció/cég között. Ők a híd, akiket vagy járhatónak talál a munkavállaló vagy ha nem látja mi várja a túloldalon inkább visszafordul. Ez sajnos egyik félnek sem jó. Ezt kéne mind a munkakeresőknek, mind a recruitmentben dolgozó cégeknek belátni. A recruitment spam, azaz a nem hozzáértő szakemberek jelenléte a piacon ugyanis tönkreteheti egy komplett szakma brandjét. Például, ha rákeresek online arra a kifejezésre, hogy “recruiters are…” az alábbi kép jelenik meg előttem. Elég kiábrándító.

rec_google

Az, hogy a szakma robotokat képez egy abszolút humán jelenlétet kívánó pozícióra majd elvárja tőle, hogy minden hónapban hozza a megadott számokat teljesen leépíti a kapcsolatot a jelölt és a recruiter között. A telefonbeszélgetések lerövidülnek, az információk elvesznek, ezresével mennek ki a személytelen e-mailek és persze valakit véletlenül napi háromszor is felhívnak. Ahhoz, hogy egy iparágat tiszteljenek elengedhetetlen, hogy a benne dolgozókat is tiszteljék és meghallgassák őket.

Szerencsére a legtöbb cég és recruitment team nem a fentiekhez hasonlóan működik, azonban elég nagy hatásuk van a big picture tekintetében. Fontos realizálni, hogy bár rendkívül fontos a mérhetőség és az eredmény, az ami a leginkább számít az emberi tényező.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!