SwiconJobs – Star Wars edition

 

Réges rég, egy messzi-messzi galaxisban… vagyis talán nincs is olyan messze az a galaxis és nem is volt az olyan rég. Miután a Disney megvásárolta a Star Wars jogokat újra beindult a csillagok közötti háborúzás sztori-gyára. Ismét találgathatjuk ki lesz az Erő tiszta szívű harcosa, aki majd legyőzi a gonoszt és egyensúlyt hoz az univerzum életébe.

Azonban talán észre sem vettük, mi is történik folyamatosan a Star Wars filmekben: toborzás! Legyél akár a birodalom, akár a lázadók oldalán, legyél jedi vagy sith vagy X-szárnyú pilóta, a lényeg, hol fogsz elhelyezkedni az űri háborúzás óriás sakktábláján.

Mutatunk nektek pár híres idézetet az ikonikus filmekből és Ti is láthatjátok 🙂

 

„C3PO: Uram, a valószínűsége, hogy élve átjutunk egy aszteroidamezőn 1 a 3720-hoz.
Han Solo: Mellőzd a számokat!”

Pedig a számok igenis fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben. Sőt, ha belegondolunk, hogy mennyivel kisebb esély van rá, hogy létrehozunk egy nemzetközileg ismert vállalatóriást, mint a Facebook, a Tesla vagy az Apple. Ennek ellenére nem gondolkodhatsz egész életedben csak az esélyek mentén. Ha munkavállaló vagy néha Han Solo-hoz hasonlóan ki kell zárnod az esélyeket és ki kell próbálnod magad. Ugorj fejest új dolgokba, pozíciókba, ahol többet hozhatsz ki magadból és bizonyíthatsz.

 

„Obi-Wan Kenobi: Ne bízz a szemedben, az megcsalhat.”

Tehát akár azt is mondhatnánk: ne borítójáról ítéld meg a könyvet. Az első benyomás persze bizonyítottan fontos és nyilván a jövőbeli kapcsolat kialakulásának alapja, azonban épp ebből kifolyólag nem szabad teljesen erre az inputra hagyatkozni. Ha új munkahelyre kerülsz várj türelemmel, ismerj meg mindenkit, akivel erre lehetőséged van és több tapasztalat alapján hozz döntést a munkahelyi kapcsolataidról. Fókuszálj az emberek jellemére.

 

„Qui-Gon Jinn: Mindig van egy nagyobb hal.”

Meg lehet-e találni vajon a tökéletes munkát? Valószínűleg nem, hiszen mindig van egy hely, ami jobb, kényelmesebb, szebb és csalogatóbb lesz életünk egy-egy szakaszán. A fejlődés az emberi lét része, bizonyos időközönként vágyunk rá, szükséges. Fontos azonban az időzítés. Légy  körültekintő, de ne ijedj meg a változástól. Egy új munkahely, közösség, feladatkör, elvárás kihozhat belőled sokkal többet, mint az állóvízben toporgás.

 

„Yoda: Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!”

 Gondolom nem sok magyarázatra szorul a Star Wars franchise leghíresebb mondata. Légy elhivatott! Tudd, hogy mit szeretnél.

Jó munkahelyet találni nem könnyű, azonban mi azon vagyunk, hogy ez a folyamat minél könnyebb legyen számodra! Elköszönésként mondhatnám, hogy „Az Erő legyen Veled!”, de jobban örülnék, ha jelentkeznél hozzánk 🙂 Kezdésként kattints a képre!

 

sw_webpage_blog

 

 

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!