A Recruitment rövid története

 

A Recruitment rengeteg változáson ment keresztül nem csekély élete során. Az ókortól a modern tech-központú világig változtak a módszerek, a folyamatok, egy dolog azonban ugyanaz maradt. A cél: megtalálni a legjobbat!

Az ókori római, egyiptomi kultúrában és a középkorban is fontos szerepe volt a Recruitmentnek. Bár ezekre a korszakokra teljesen másként kell tekintenünk toborzás tekintetében, mint manapság. A fő motiváció legtöbbször vallási eredetű volt és többnyire a hadviselésben és az építkezéseknél jelentkezett.

A gyorsáttekintőnk következő jelentős állomása szintén a katonai motivációra épül. Az 1800-as évek közepén a British Army úgy döntött önkéntesekkel támogatja meg haderejét. A folyamat lezárultával 160 ezer katonával bővült hadseregük.

1391447881000-AFP-US-MILITARY-RECRUITING-POSTER

A II. világháború szintén sorsfordító volt, ugyanis ekkor születtek meg az első Recruitmenttel foglalkozó ügynökségek, akik a behívott katonák munkaerőpiaci hiányát próbálták pótolni. A háború után is jelentőségteljes szerepük volt a visszatérő veteránok elhelyezésében. Ekkoriban a hirdetések főként hirdetőtáblákon és újságokban jelentek meg, egyszerűek voltak, bárki számára érthetőek és főként szájhagyomány útján terjedtek.

A hadiipar indította el ma ismert újtán a toborzást, azonban a technológiai fejlődés segített kiteljesedni a szakmának. A számítógépek, az internet, majd az ATS (Applicant Tracking Systems) megjelenésével a Recruitment munkája sokkal egyszerűbb, azonban specifikáltabb is lett. A hirdetőtáblák és újságok helyét átvették a weboldalak, közösségi oldalak és ma ismert hirdetési formák. Nem véletlenül, hiszen ma már a jelöltek körülbelül 97%-a használ internetet.

Napjainkra a Recruitment kiteljesedett, a digitális eszközöknek, appoknak és online technológiának hála elképesztően széles networköt képes elérni és profilozás segítségével pozíciónként képes megtalálni a legrelevánsabb jelölteket. A folyamatok felgyorsultak, az online regisztrációk és telefonbeszélgetések következtében a jelöltek megtalálása akár 1-2 nap alatt is lehetséges. A pontosság és nyomonkövethetőség pedig segítik mindezt.

The-Evolution-of-Recruitments-Methods1

Vajon mi lehet a Recruitment következő nagy mérföldköve? A VR/AR, a gyógyszeripar vagy visszavezet a lényeges fejlődés a hadviseléshez? Ki tudja. IT-ban azonban mi a Swiconnál bármikor tudunk segíteni Neked 🙂

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!