A munkahelyi környezet sokat számít

 

Kreatív kampányokat indítunk és próbálunk minél autentikusabbak lenni a piacon, hogy minket válasszanak a legjobb szakemberek. Mi történik azután, ha felvettük őket? Mi az, ami többet számít, mint azt elsőre gondolnánk? A munkahelyi környezet fontos szerepet játszik a megszerzés utáni szinten, a megtartásban. Jó lesz, ha odafigyelünk, többek között az alábbiakra.

Fény, fény, fény! Természetes természetesen.

Kimutatták, hogy azok a munkavállalok akik természetes fényben hiányt szenvedő irodában dolgoznak sokkal rosszabb életminőséggel rendelkeznek, fogékonyabbak a fizikai betegésgekre, vitalitásuk elvesztésére vagy akár alvási zavarok kialakulására. Mindemellett a megfelelő fény sokkal komfortosabbá teszi a munkavégzést és segít a produktivitásban.

20257717_10213950332494257_1779302838_o

A dolgozókat a gyomruknál tudjuk megfogni? Ebédlő szerep.

Bizony az alkalmazottak többségének nagyon is számít, hogy a napi egy órás ebédidőt és kisebb szüneteit hol tölti el. A legfontosabb eszköz a konyhánkban pedig az ebédlő asztal. Nem csak a nyilvánvaló célja miatt, hanem azért is mert ez természetes lehetőséget/teret ad a kollégáknak, hogy kötetlenül töltsenek együtt időt. Egy megfelelő méretű, jól elhelyezett asztal, ahol többen elférnek segíti az interperszonális kapcsolatok kialakítását, helyet biztosít a problémák megoldására vagy épp motiválja a csapatmunkát. Valamint ne félj ennek a helynek különlegesebb megjelenést adni, mint az irodád többi részének. Ez a terem a dolgozókért van, had érezzék jól magukat és legyen lehetőségük felfrissülni, hogy hatékonyan folytathassák munkájukat.

Személyes (munka)tér.

Az ha dolgozónk saját szája íze szerint alakíthatja ki munkaállomását nem csak kreativitását növeli, de otthon is fogja érezni magát munkahelyén. Saját kis terének kialakítása növelni fogja hatékonyságát, munkakedvét és persze könnyebben el is köteleződik irányunkba. Mindemellett ez egy személyes hely is számára, ahol biztonságban és komfortosan érzi magát, tehát mi állhatna az útjába, hogy megváltsa a világot? 🙂

20196978_10213950347614635_1224772880_n

Helyezkedjen el kényelmesen!

Napi 8 órát ülni nem mindenkinek egy leányálom. Hát ha még mindezt egy kényelmetlen széken vagy egy kis asztalnál tesszük. A nem megfelelő irodai bútorok nem csak a produktivitást csökkentik, de egészségügyi problémát okoznak, rontják az elköteleződést a vállalat felé. A nem megfelelő berendezések másra se késztetik a munkavállalót mint hogy imádkozva várja a munkaidő végét, hogy aztán felkereshesse csontkovácsát, mi pedig csodálkozva állunk az elvégzetlen feladathalmok felett. Senkinek sem jó kategória.

Színek és művészet, vagyis dobjuk fel magunkat!

Nem kell semmit sem félreérteni, nem egy Monet-t akarunk a karbantartó öreg úrral felkalapáltatni a falra, azonban a képek, feliratok, színek, amelyek elkapják a tekintetünket egy nagyon kellemes érzést válthatnak ki bennünk az egész napos GDP-lapátolás mellett: boldogságot. És persze a további pozitív hatások: kreativitás, eredményesség, elkötelezettség, büszkeség, csapatszellem, inspiráció és bármi. Ugyanez igaz egyébként a növényekre. Kinek a pap, kinek a paplan.

20187698_10213950331294227_250752131_n

Lényeg a lényeg, ha élhető munkakörnyezetet teremtünk alkalmazottaink számára azzal nem csak az Ő testi-lelki egészségüknek teszünk jót. Nekünk is jó lesz, mert nekik jó lesz. Szóval festőecsetet, fantáziát elő és építsünk egy inspiratív környezetet. Természetesen “easy win” a projekt, ha kollégáinkat is bevonjuk az ötletelésbe.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!