Építsünk csapatot – ahogy a Swicon csinálja

 

Csapatépítésről rengeteg irodalmat találunk, azonban még mindig vannak nyitott kérdések egy-egy rendezvény szervezésekor. Hol legyünk? Ki jöjjön? Mit csináljunk? Ezzel épülünk? Biztos, hogy az jó lesz? Nem kéne inkább másképp csinálni?

Egy tanulmány kimutatta, hogy 10 munkavállalóból 9 szerint a csapatépítő térningek növelik a munka hatékonyságát és javítják a munkatársak közötti kapcsolatot. Kevesebb mint egytizedük tekinti csak felesleges időtöltésnek az ehhez hasonló programokat. Mindazonáltal 84%-a a megkérdezetteknek azért is támogatja a csapatépítő rendezvényeket, mert elmondásuk szerint felettesükkel is javulhat az együttműködés, hiszen őszintébben, nyitottabban tudnak beszélni.

Hogy ez a kapcsolat hol alakul ki két ember között majdnem mindegy is, lehet szó akár kincskeresésről, közös főzésről, játékról vagy akár sportról. A lényeg, hogy legyen egy közös cél, ami igazodik az aktuális vállalati kihívásokhoz, így a csapatépítés valódi értéket tud képviselni. A csapatépítés sokszor egyfajta jutalomként szolgál a munkatársak számára, ami a csapat teljesítményére fókuszál.

teambuilding2

Bár általában a vezető beosztású kollégák nem elkötelezettek a csapatépítő rendezvények iránt, mégis fontos hozadékai lehetnek egy-egy ilyen közös programnak. Ilyenek például, hogy a csapattagok jobban dolgoznak együtt, nő az eredményesség, a produktivitás, a felelősségvállalás valamint a motiváció. Ez a fajta kis szabadság növelheti a kreativitást, innovatív hajlamot, a problémamegoldásra való nyitottságot és persze a kommunikációt is javítja.

Mindezt mi, hogy is csináljuk? Egyrészt igyekszünk összekötni csapatépítő rendezvényeinket az egészségtudattal és a társadalmi érzékenységgel. Épp ezért rendeztük meg idén második alkalommal charity és sport hónapunkat, SwiconMove! néven. A kollégák bármilyen sporttevékenységgel egy hónapon át gyűjtötték a megtett kilométereket mind maguk, mind csapatuk, mind a Swicon számára. A rendezvény végén az első helyezett csapat díjat, az első 6 egyéni pedig a döntés jogát kapta meg arra, hogy a Swicon-dolgozók által egy hónap alatt összegyűjtött kilométereket forintra konvertálva meghatározzák, hogy kinek adományozza a cég. Mindezt egy minden munkavállalónk számára nyitott záróeseménnyel koronáztuk meg.

Szeretnénk, ha kollégáink éreznék, hogy fontosak és képesek, tudnak változtatni. Aktív szereplői lehetnek, hogy kicsit jobbá tegyük a világot. “Tedd magadért, tarts ki másokért!”

Mindemellett cégünk egyes részlegei is részt vesznek csapatépítő rendezvényeken. Legutóbbi ilyen eseményünk egy balatoni vitorlázás volt. Az alábbi videón jól látszik, nagyszerű volt a hangulat, remek élményben volt részük kollégáinknak.

 

Ha részese szeretnél lenni az ilyen élményeknek ne tétovázz, csatlakozz csapatunkhoz!

Kattints ide legfrissebb állásajánlatainkért!

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!