Hogyan legyél produktív nyáron a munkádban?

 

Valljuk be, nyáron nem egyszerű a munkánkra koncentrálni. A kiürült iroda, a nyaralásunk tervezgetése, a partnerek nehezebb elérése mind rányomja bélyegét a produktivitásunkra. Azonban van pár tipp, hogy tudjuk motiválni magunkat, hogy feladatink elkészüljenek.

Projektekre fókuszálj!

Ahelyett, hogy próbálsz tűzoltani vagy random választani a feladathalomból tekints inkább a projektek egészére. Így nem érzed majd magad túlterheltnek, tudni fogod mire kell összpontosítanod a figyelmedet és egyszerűen mérhető lesz a munkád eredménye. Ebben az a legjobb, hogy nem a kisebb dolgokból álló feladattengert fogod látni és azt érezni, hogy sosem lesz vége, hanem jobban rendszerezed az idődet és lesznek a nyár alatt is célok, amiket elérhetsz. Egy projekt lezárása pozitív löketet adhat, hogy belekezdj egy újabba.

Legyen szabadidőd!

Az ha nyaralsz vagy akár többször kirándulsz, kikapcsolódsz a nyár folyamán jó hatással lehet a produktivitásodra. Új élmények, emberek, helyek felfedezése beindíthatja a kreativitásod vagy akár más perspektívába helyezheti az irodai problémákat, azok megoldását.

Az irodában töltött idő is lehet aktív!

Ha nyáron van több időd és szabadságod, hogy extra dolgokkal foglalkozz az irodában, akkor ne habozz. Egy új ötlet, rendezvény, csapatépítő extra löketet adhat a projekteknek és nem csak szellemileg tölthet fel, de munkatársaiddal való kapcsolatodat is építheti.

Flexibilis munkavégzés

Bizonyos cégeknél extra lehetőség lehet a rugalmas munkaidő, így a nyarat még ha dolgozol is a családoddal, szeretteiddel töltheted. Ennél jobb motiváció talán nincs is.

Működjetek együtt!

Hidd el, ha úgy érzed kifulladtál, valószínűleg nem Te vagy az egyetlen a csapatodból. Szervezzettek együtt valamit, töltődjetek fel, ötleteljetek együtt. Közösen néha sokkal egyszerűbb kitalálni valami szuper dolgot, mint egyedül megküzdeni a hatékonyság hiányával.

Hangolódj rá!

A zene egy nagyon jó megoldás lehet a motivációs problémákra. A nyári soft slágerek nagyszerűek arra, hogy feldobjanak és egy kis felüdülést vigyenek a mindennapokba.

 

Mivel nem lehet egész nyáron egy tengerparton koktélt szürcsölgetni, a fentiek közül bármelyik segíthet, hogy túléld a legmelegebb napokat is az irodában 😉 A világuralom innen már csak egy lépés 😀

 

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!