Figyelj az energiaszintedre és hatékonyabb leszel

 

Hallottuk már ezerszer, hogyan kell egy az időmenedzsment szempontoknak megfelelő teendőlistát összeállítani, de mit ér mindez, ha egyszerűen nem vagyunk képesek elvégezni időben az adott feladatokat. Megoldható mindez, ha a tervezésnél nem csak a szükséges időre figyelsz, hanem arra is, hogy az adott feladat elvégzéséhez mennyi befektetett energia szükséges és ez lesz az elsődleges prioritás, ami alapján tervezed a munkaidőd. Adunk néhány tippet, hogy is érdemes nekifognod.

 

Alvás és kipihentség

 

Fontos szempont minden esetben, hogy igyekezzünk pihenten nekifogni feladatainknak. Szánjunk időt magunkra és a megfelelő alvásidőre, mert így a munkára fordított időt tényleg hasznosan, energiával telve tudjuk eltölteni. Hosszú távon a megfelelő mennyiségű alvásra való átállás sokkal jövedelmezőbb hatékonyság szempontjából. Alakítsunk ki magunknak rendszereken alapuló életmódot.

 

Edzés és egészség

 

A mozgás egy nagyon jó energetizáló tevékenység. Az, hogy számodra mikor a leghasznosabb, reggel pörget fel vagy este jó levezetésnek pár próbával eldöntheted. A mozgás segít a stressz levezetésében, az egészségügyi problémák megelőzésében. Ha emellé még az étkezésre és a megfelelő folyadékbevitelre is figyelsz sok terhet vehetsz le a szervezetedről, amely megmaradt energiát ezután másra allokálhatsz.

 

Tervek és célok

 

Megfelelő körültekintéssel határozz meg célokat saját magaddal szemben. Ha elérhetetlen dolgokért futod a köröket frusztrált leszel és sokkal nagyobb nyomás lesz rajtad, ami inkább negatív hatással lesz a teljesítményedre. Konkrét, elérhető célok kitűzésével azonban könnyen fenntarthatod munkakedved és egy-egy cél elérésével sokkal elkötelezettebb leszel a feladataid iránt. Ha az segít oszd fel a nagyobb célokat kisebb egységekre és sokkal könnyebben fogsz haladni.

 

Töltődj és szórakozz

 

Keresd azokat a helyzeteket, tevékenységeket, amik üdítően hatnak rád. Mindegy hogy az egy esti séta, olvasás vagy egy videójáték. A lényeg, hogy feltöltsön energiával és legyen mihez nyúlnod, ha egy kis boostra van szükséged. Fontos a munka, de gondolj magadra is, Te fontosabb vagy.

 

Ha a fentiek alapján igyekszel figyelmet fordítani a napi tevékenységedre az sokat segíthet a feladatok elvégzésében. Persze vannak kötelező elemek, amikre figyelni kell, mikor érj be dolgozni, hozd el a gyereket az iskolából vagy vásárolj be vacsorára, de ha ezeket leszámítva a napod többi részét van lehetőséged szabadon mozgatni, akkor tedd azt az energiaszinted szerint megfelelően.

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!