Új munkahelyed van? Készülj fel az első napra!

 

Megkaptad álmaid állását? Szuper! Nem árt azonban felkészülni az első napra. Cikkünkben hozunk pár tippet, hogy is lehetsz a toppon az első munkanapodon.

Nem butaság korábban, akár egy héttel a munkábaállás előtt elkezdened felkészülni. Egy kis kutatást készíteni a cégről, alaposabban megvizsgálni a tevékenységét, piaci szerepét és működését. Persze, ha alapos vagy ezeket már az interjú előtt megtetted, de ezúttal nem árt kicsit mélyebben beleásni magad a részletekbe. Így sokkal jobban el tudsz köteleződni a cég iránt és sok dolog  leszni, ami ismerősként fog hatni az első napokban. Az sem hátrány, ha például megtervzed, hogy fogsz eljutni leggyorsabban az új munkahelyedre.

Pár nappal kezdés előtt érdemes ellenőrizni, hogy minden eszközöd megvan-e, amire szükséged van a hatékony munkához, munkába járáshoz, gondolhatunk itt akár ruhákra, vagy kisebb dolgokra mint bögre, toll vagy jegyzetfüzet. Nem érdemes ezeket az utolsó pillanatra hagyni, mert akkor cask kellemetlenséget és stresszt fognak okozni, amire pont ebben az időszakban semmi szükséged. Ennek köszönhetően sokkal szervezettebbnek is tűnhetsz, ami nem rossz első benyomás 😉

A nagy nap előtti nap az egyik leghasznosabb dolog, ha eltereled a gondolataidat, hogy ne legyél ideges. Válaszd ki mit vessel fel, mit viszel magaddal stb. Ha ezeket az apróságokat sikerül megoldanod akkor igazából előkészíted, hogy a reggeled sokkal nyugodtabb legyen majd. Pihend ki magad a nagy nap előtt és figyelj rá, hogy ne késs.

Végül pedig legyen önbizalmad, hiszen nem véletlenül Téged választottak ki a pozíció betöltésére.

P.S.: Ha pedig még keresed álmaid munkáját, nézz be hozzánk, hátha épp nálunk van, amit szeretnél 😊 Kattints ide állásajánlatainkért!

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!