Állásjelentkezés profi módra

 

Mielőtt jelentkezel egy álláshírdetésre fontos, hogy átnézd és utánajárj a részleteknek, hogy biztos legyél abban, hogy a megfelel-e annak amire vágysz. Ha nem, és úgy jelentkezel, akkor csak a saját és a hírdető idejét vesztegeted, ami senkinek sem hiányik. Ezért bemutatjuk néhány pontban hogyan is elemezheted a kívánt állásod hírdetését mint egy profi.

 

  1. Magáról a cégről

Nézz utána a cégnek aki meghírdette az állást ott ahol csak tudsz, hogy minél több információt megtudj róla. Ez az interjún is hasznos lesz, ha arra kerül a sor, és nagyban befolyásolhatja a döntésedet, hogy szimpatikus-e vagy akár azonosulni tudsz-e a vállalkozással. Tanácsoljuk a weboldalának meglátogatását ahol biztosan megtalálsz olyan információkat, hogy mivel foglalkozik a cég, mi a küldetésük, stb. A közösségi médiában is érdemes rákeresni, ahol kötetlenebben a megjelenés és megláthatod az ott dolgozókat és mindennapjaikat.

  1. Feladatok és kihívások

Mik leszek az adott munkakör feladatai? Dolgoztál már hasonló területen, hasonló feladatokkal? Kihívást jelentene az adott pozíció? Ha igen, akkor vállalkoznál a kihívásokra?
Tegyél fel hasonló kérdéseket magadban, hogy megbizonyosodj, hogy mennyire szívesen vennéd a kihívásokat és mennyire szívesen végeznéd az adott feladatokat nap mint nap.

  1. Képzettség

Sokszor számít a képzettség és a szakmai tapasztalat, amit általában a hirdető fel is tűntet. Érdemesebb olyan állásokat megpályázni amilyen területen már van hasonló tapasztalatod vagy az előző feladat köröd átfedésben van vele. Néhány cég rugalmas ilyen téren, és biztosít megfelelő képzéseket vagy akár hajlandóak megvárni amíg befejezed az adott tréningedet, de ezt mindenképpen jelezd a motivációs leveledben, hogy tájékoztasd a munkaadót.

  1. Fizetés/juttatási csomag

Vannak hirdetések, amelyből kiderül, hogy milyen juttatási csomagra számíthatsz, például, hogy a cég biztosít-e neked telefont vagy laptopot, fedezi-e az utazási költségeket, akár szolgálati autót stb.
Általában ezek az információk inkább már az interjún hangzanak el, de ha fontosak neked ezek a dolgok és kecsegtetően hangzik a hirdetés alapján, akkor megérhet egy próbát.

  1. Az állás típusa

Időbeosztásodhoz mérten tudsz válogatni, hogy milyen típusú munkát szeretnél. Fő állású, rész munkaidős vagy akár távmunkát is választhatsz. Ha nem bízol abban, hogy a munkaadó nem tünteti fel a „bejelentett munka” jeligét, és a járulékokat nem fizetné a munkavállalója után akkor érdemes utána nézni különböző fórumokon, ahol korábbi vagy akár jelenlegi dolgozók is leírják a tapasztalataikat, vagy ha van ismerősöd, aki jártas abban a bizonyos cégben, akkor ajánlott utána érdeklődni.

  1. Jelentkezési fázis

A jelentkezéshez szükséges anyagokat általában feltűnti a hirdető. Javasolt elküldeni azokat a dokumentumokat, amit kér a vállalat és úgy ahogy ahogyan szükséges, mert nem érdemes elszalasztani a kívánt állás lehetőséget azért mert mondjuk nem tartalmazott fényképet az önéletrajzod, nem küldtél motivációs levelet vagy akár csak egy nyelven küldted el az önéletrajzod amikor több nyelven kérték, illetve ha igényt tartanak különböző okmányokra (érettségi bizonyítvány, diploma, nyelvvizsga igazolás, tanfolyamról szóló oklevél, stb.) akkor azokat mindenféleképpen csatoljuk az adott jelentkezéshez.

 

Ha a fenti pontok alapján úgy érzed, hogy neked való a meghirdetett pozíció, akkor ne habozz a jelentkezéssel, hátha megtaláltad álmaid állását!

 

Nézd meg az álláshirdetéseinket a Swicon oldalán és tedd próbára a fent olvasottakat!

 

FacebookLinkedIn

Szólj hozzá!